Nadýchaný dort z jablek a vanilky

Připravte si fantastický šlehačkový dort z nadýchaného těsta. Dominantní přísadou tohoto dortu jsou jablka spolu s vanilkou. Vám i celé vaší rodině určitě zachutná.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Recept na obrácený dort je připravený z úžasných dominantních ingrediencí. Kombinace jablek, šlehačky a vanilkového krému vás uchvátí svou jemnou chutí a nadýchanou formou. Připravte si tento obrácený dort a zaujměte vaši návštěvu nebo udělejte radost ostatním členům rodiny.

Pro přípravu základního těsta si připravte:

  • 2 vejce
  • 9 lžic moučkového cukru
  • 9 lžic oleje
  • 9 lžic mléka
  • 12 lžic mouky
  • prášek do pečiva
  • vanilkovou esenci
iZdroj obrázku: Pixabay
Jablka s vanilkou jdou skvěle dohromady

Na nadýchanou náplň budete potřebovat:

  • 1 kg jablek
  • krystalový cukr
  • mletou skořici
  • 2 – 3 kostky másla
iZdroj fotografie: Pixabay
Jablka jsou v přípravě dezertů oblíbenou surovinou

Vrchní vanilkový krém připravíte pomocí:

  • 2 vajec
  • 3 lžic cukru
  • 3 lžic škrobu
  • 400 ml mléka
  • vanilkové esence
  • 100 g másla
  • 250 g krému
iZdroj fotografie: Pixabay
Pochoutka uspokojí nejenom vás, ale i každou návštěvu

Ze všeho nejdříve si připravte náplň dortu

Nastrouhejte jablka na hrubé straně struhadla. Nastrouhaná jablka vložíme do malého rendlíku a přidáme k nim kostky másla, poté stačí zahřát na střední stupeň teploty. Cukru přidejte podle chuti, záleží na sladkosti nastrouhaných jablek, nezapomeňte přidat také mletou skořici pro ochucení zajímavým detailem.

Pro přípravu krému vám bude stačit jeden rendlík, ve kterém rozšleháte vejce spolu s cukrem a škrobem. Do rozšlehané směsi přilijte mléko a míchejte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Poté sundejte z plotny a nechte vychladnout. V mírně vychlazené, pudinkové směsi nechte rozpustit máslo a nechte úplně vychladnout.

Příprava těsta je velmi jednoduchá

V míse smíchejte vejce, moučkový cukr, vanilkovou esenci, olej a mléko. Vše důkladně promíchejte a přidejte také celý prášek do pečiva. Opět pečlivě zamíchejte, aby se všechny ingredience dobře spojily. Tím získáte středně tuhou směs, která vám poslouží jako pevný základ celého dortu.

iZdroj fotografie: Pixabay
Buďte si jisti, že po tomto moučníku se jenom zapráší

Teď už stačí jen všechny tři směsi spojit

Do pečící nádoby dejte nejdříve směs z nastrouhaných jablek, která vytvoří asi 20 centimetrů vysokou vrstvu. Tato směs by měla být po celé ploše stejnoměrně rozprostřena. Na tuto vrstvu nalijte připravené těsto. Vložte takto do vyhřáté trouby a pečte asi 15 minut při teplotě 150 °C, dokud povrch nezezlátne.

Po upečení nechte základ dortu chvíli zchladnout, poté formu otočte a dort vyklopte. Tím dostanete těsto do spodní části a jablečnou část navrch. Nechte úplně vychladnout, případně ještě posypte vanilkovým cukrem. Po úplném vychladnutí na vrchní část naneste připravenou krémovou směs, která dodá celému dortu na lehkosti.

Diskuze Vstoupit do diskuze
145 lidí právě čte
Zobrazit další články