Nadýchané těsto na plněné knedlíky

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Postup

V misce nejprve smícháme droždí spolu s cukrem. K nim přidáme vejce a mírně ohřátý kefír. Aby došlo ke správnému nakynutí těsta, obě tyto suroviny předem umístíme do pokojové teploty. Všechny dané ingredience důkladně promícháme.

Do vzniklé hmoty následně přidáme mouku a špetku soli.

iZdroj obrázku: PxHere.com

Celou směs prohněteme v rukou, dokud nevznikne homogenní hmota. Dáváme při tom pozor, abychom zpracovali případné hrudky.

Těsto následně přendáme do mísy, kterou umístíme na teplé místo – to aby těsto mohlo nakynout.

iZdroj obrázku: PxHere.com

Poté, co dojde k nakynutí těsta, jej rozdělíme na zhruba stejně velké kousky. Ty dále naplníme libovolnou náplní a postupně uvaříme tak, jak jsme zvyklí. Vzhledem k neutralitě chuti těsta nezáleží na tom, o jakou náplň se jedná – zda je sladká či slaná.

Knedlíky posypané libovolnou posypkou či polité máslem podáváme jako hlavní jídlo, posloužit však mohou i jako dezert.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
93 lidí právě čte
Zobrazit další články