Maso, konkrétně kotlety, nejsou v našich kuchyních žádnou neznámou. Kdo se nebojí experimentovat, toho jistě zaujme originální recept ve kterém se známý druh masa kombinuje s běžnými vajíčky.
Nejdříve si uvařte vejce a poté ho smíchejte s masem
Nejdříve si ve vroucí vodě uvařte vajíčka. Nechte je tam 6 minut, po uvaření je ponořte do studené vody, a oloupejte je. Mleté maso smíchejte s kořením, přidejte pažitku a maso poté rozdělte na čtyři stejné části. Vložte části masa na potravinářskou folii a srovnejte.
Vejce položte na maso a masem ho také celé obalte. Takto připravené maso obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Kotlety smažte dozlatova na rozpáleném oleji, kterého dejte větší množství. Smažte asi čtyři minuty. Takto snadno připravíte chutný oběd nebo teplou večeři.
Tekutý žloutek dodá jídlu jedinečnou chuť a mleté maso dostane nový rozměr. Určitě se vyplatí v kuchyni občas experimentovat a vyzkoušet nové věci. Přitom stačí změnit jen takovou maličkost, jako přidat nebo ubrat surovinu.
U nás se podobný recept dělá s vajec, která jsou uvařená natvrdo. Mleté maso se připraví podobně jako na klasickou sekanou, uvařená vejce se oloupou a zabalí do masa. Receptu se říká Pštrosí vejce a poté se vloží v pekáčku do trouby, kde se pečou několik desítek minut. Masové koule se ještě mohou potřít vejcem. I tady bude nejlepší přílohou uvařený brambor, nebo je zkuste jen s hořčicí a chlebem.