Mleté kotlety s vejcem uvnitř

Maso, konkrétně kotlety, nejsou v našich kuchyních žádnou neznámou. Kdo se nebojí experimentovat, toho jistě zaujme originální recept ve kterém se známý druh masa kombinuje s běžnými vajíčky.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Vařené vejce stačí zabalit do mletého masa a zabalit do fólie. Tak jednoduchý je dnešní recept, který si představíme. Mleté kotlety jsou lahodné a jsou jednou z velkých specialit polské kuchyně. Někdy je potřeba vybočit ze standardů a vyzkoušet nové recepty. 

Můžete vyzkoušet surovinu navíc a hned dostanete nové jídlo

Přidejte do tradičního receptu jednu přísadu a uvidíte, jaký nový rozměr vaše jídlo dostane. Stačí uvařit vajíčka a zabalit je do mletého masa. Mleté maso je tradiční v několika zemích. U nás se z něj dělají masové karbanátky nebo sekaná, která se stala oblíbenou společně s brambory nebo bramborovou kaší. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Maso v našich kuchyních nesmí chybět

Skotská vejce si získají vaše srdce. S tímto nápadem přišla jedna žena z Polska a recept se podaří i kulinářskému amatérovi. Není těžké toto jídlo uvařit.

Budete potřebovat

  • 250 g mletého masa
  • 4 vejce
  • 2-3 lžičky nasekané pažitky
  • Půl lžičky sladké papriky
  • Půl lžičky granulovaného česneku

Dále si připravte sůl a pepř a olej na smažení. K obalení budete potřebovat mouku, strouhanku a jedno rozšlehané vejce. A jak při tomto receptu postupovat?

Nejdříve si uvařte vejce a poté ho smíchejte s masem

Nejdříve si ve vroucí vodě uvařte vajíčka. Nechte je tam 6 minut, po uvaření je ponořte do studené vody, a oloupejte je. Mleté maso smíchejte s kořením, přidejte pažitku a maso poté rozdělte na čtyři stejné části. Vložte části masa na potravinářskou folii a srovnejte. 

Vejce položte na maso a masem ho také celé obalte. Takto připravené maso obalte v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Kotlety smažte dozlatova na rozpáleném oleji, kterého dejte větší množství. Smažte asi čtyři minuty. Takto snadno připravíte chutný oběd nebo teplou večeři. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Nebojte se kombinace s vejci

Tekutý žloutek dodá jídlu jedinečnou chuť a mleté maso dostane nový rozměr. Určitě se vyplatí v kuchyni občas experimentovat a vyzkoušet nové věci. Přitom stačí změnit jen takovou maličkost, jako přidat nebo ubrat surovinu. 

U nás se podobný recept dělá s vajec, která jsou uvařená natvrdo. Mleté maso se připraví podobně jako na klasickou sekanou, uvařená vejce se oloupou a zabalí do masa. Receptu se říká Pštrosí vejce a poté se vloží v pekáčku do trouby, kde se pečou několik desítek minut. Masové koule se ještě mohou potřít vejcem. I tady bude nejlepší přílohou uvařený brambor, nebo je zkuste jen s hořčicí a chlebem. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
71 lidí právě čte
Zobrazit další články