Masovo-bramborové mini karbanátky. Zasytí během chvilky a přípravu zvládne každý

Někdy je těžké vymyslet jídlo k večeři a inspirace nepřichází. Přinášíme vám proto jednoduchý recept složený z pár základních surovin, který lze použít jako hlavní chod i přílohu.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Jednoduchý, ale velmi chutný pokrm

Směs brambor smíchejte se surovinami, které máte připravené v misce. Aby kuličky dobře držely tvar, přidejte do hotové směsi dvě vejce. Vzniklé těsto důkladně propracujte rukama a tvořte z něj malé kuličky. Ty následně obalte v malém množství mouky nebo strouhanky a připravte si olej na smažení. Jakmile je olej dostatečně rozpálený, opatrně da něj jednotlivé kuličky pokládejte a smažte do zlatova.

iZdroj fotografie: Pexels

Hotové bramborové kuličky vyjměte z pánve a položte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje. Můžeme je podávat jako hlavní chod, ale také jako originální smaženou přílohu k masu. Hodí se i k omáčce, případně je lze doplnit o nakrájenou zeleninu nebo salát. Smažené bramborové kuličky uspějí u vegetariána, při vhodné kombinaci s nimi ale potěšíte i zarytého odpůrce zeleninových jídel.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
51 lidí právě čte
Zobrazit další články