Maďarský recept na kuřecí paprikáš

Řeč je o maďarském paprikáši. Ale není to jen tak ledajaký paprikáš. Tento tradiční recept mám od své babičky, která pochází z Maďarska. Neznám lepší, a proto jsem se rozhodla, že se o tento rodinný klenot podělím s vámi.

i Zdroj obrázku: Pixabay.com
                   

Máte moje slovo, že se budete olizovat až za ušima. Tak vzhůru do toho a ať vám chutná!

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Nejenom papriky jsou základem receptu

Co je paprikáš?

Když se řekne paprikáš, začnou se mi sbíhat sliny na jazyku. Tradiční paprikáš je ve své podstatě zahuštěný masový vývar. Receptů na paprikáš je spousta. V Maďarsku má určitě každá rodina svůj oblíbený, který dělají možná už celé generace stále dokola. Já vám dám recept na klasický paprikáš mé babičky z kuřecího masa.

iZdroj obrázku: Pixabay.com
Koření dodá jídlu dokonalou chuť

Existují i vegetariánské verze, ale za mě vede jednoznačně klasika.

Ingredience:

  • 1 kg kuřecích prsíček
  • 3 ks rajčat
  • 1 menší cibule
  • 1 ks papriky
  • 2 lžíce másla
  • 3 lžíce lahůdkové papriky
  • 2 lžíce mouky
  • 200 ml zakysané smetany
  • Sůl a pepř

Jak uvařit skvělý paprikáš

Tohle jídlo je vynikající a navíc naprosto jednoduché. Takže ideální kombinace. Nejprve nakrájejte cibuli na malé kostičky.

i

Na pánev si dejte máslo a cibuli na něm dozlatova osmažte. Přidejte papriku (koření) a důkladně promíchejte, tak aby se paprika spojila s olejem.

i

Do směsi přidejte nahrubo nakrájené kuřecí řízky (můžete použít i jiné části vykostěného kuřete). Osmahněte, posolte a popepřete a pak pod pokličkou duste 5 – 7 minut.

i

Mezitím spařte a oloupejte rajčata a spolu s paprikou je nakrájejte na větší kousky.

i

Přidejte zeleninu k masu a duste na mírném ohni 50 minut.

i

Poté pánev odkryjte a vývar zahustěte moukou a zakysanou smetanou.

i

Povařte ještě dalších 5 – 7 minut bez pokličky a máte hotovo! Paprikáš chutná nejlépe s rýží. Dobrou chuť!

i
Diskuze Vstoupit do diskuze
60 lidí právě čte
Zobrazit další články