Maďarské langoše se zakysanou smetanou: Křupavé a přitom nadýchané

Langoše nebo koláče se smetanou bývají často na seznamu oblíbených koláčů nejen v Maďarsku. Těsto na langoše můžete uložit na několik dní do lednice, takže je budete mít pokaždé čerstvé.

i Zdroj fotografie: flickr
                   

Můžete si na langoše nastrouhat jakýkoliv sýr, který máte rádi. Strouhejte na hrubším struhadle. Langoše jsou skvělým doplňkem ke smetanové omáčce. Podávají se naslano právě se smetanou a česnekem, ale dopřát si je můžete také ve sladké variantě, s trochou džemu, čerstvého ovoce a pokapané javorovým sirupem.

iZdroj fotografie: flickr
Ne vždy je nutné používat výhradně jenom kečup

V České republice se podávají většinou s kečupem, ale výjimku netvoří ani opečená křupavá slanina. Základní recept je vždy stejný a záleží jen na vás, jak si ho poté dochutíte. Milují ho i malé dětí a je oblíbený pokrm například na poutích nebo festivalech. Nejlépe chutná čerstvé vytažený z oleje a čím tenčí bude, tím bude křupavější a chutnější.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
117 lidí právě čte
Zobrazit další články