Bez krému se žádný dort neobejde. Pokud chcete dát svému dezertu nový rozměr, zkuste obyčejnou zakysanou smetanu. S ní bude výsledek dokonalý
Ingredience
- 500 g zakysané smetany
- trochu citronové kůry
- 2 vejce, 3 lžíce mouky
- 180 g cukru, 2 g vanilky
- 250 g másla
Postup přípravy
Příprava je samozřejmě velice jednoduchá, protože se jedná o obyčejný, ale neobyčejně dobrý krém. Smíchejte zakysanou smetanu, vejce, vanilku, kůru, mouku a cukr. Vše vložte do vodní lázně a vařte do zahuštění. Poté nechte směs úplně vychladnout. Až bude směs studená, přidejte do ní máslo o pokojové teplotě a pokračujte ve šlehání.
Výsledný produkt by měl mít krémovou barvu, příjemně sladkou chuť a pevnou, ale jemnou konzistenci. Krém můžete použít jako základ pro tiramisu nebo na povrch klasických dortů. Stejně tak s ním můžete vyplnit věnečky, anebo si připravit piškotový dezert s krémem a ovocem. Fantazii se meze nekladou. Udělejte krém, ochutnejte a potom se sami rozhodnete, k čemu se vám bude nejlépe hodit. Možná si ho rádi dokonce dáte samotný.