Ne každý tráví u pečení dortů a koláčů rád hodiny v kuchyni, mnoho lidí dává přednost rychlé přípravě nepečených dezertů Ty jsou oblíbené zejména v teplých letních měsících, kdy obzvlášť oceníme, že jsou odlehčené, rychle připravené a není nutno zapínat troubu.
Příprava tohoto dezertu je velice jednoduchá a můžete do ní zapojit i děti. Nejprve si připravte podle návodu krémovou náplň s vanilkovou příchutí vmícháním obsahu sáčku do předepsaného množství mléka. Jakmile bude náplň dobře vymíchaná, přidejte do ní také smetanu ke šlehání.
Vezměte si vhodnou nádobu, například kulatou dortovou formu, a na její dno dejte vrstvu rozdrcených máslových sušenek. Ta bude tvořit základ zákusku a nahrazovat těsto. Na vrstvu sušenek rovnoměrně rozetřete polovinu vanilkového krému, na něj dejte opět vrstvu rozdrcených sušenek a ty pokryjte druhou polovinou krému. Vrch dezertu přelijte kakaovou polevou, kterou získáte vmícháním předepsaného množství změklého másla, kakaa a cukru do teplého mléka.
Hotový dezert dejte ve formě, ve které jste ho připravovali, dobře vychladit do lednice, ideálně přes noc. Podávejte vždy chlazený, doplnit jej můžete například čerstvým sezonním ovocem.