Lahodný dezert bez pečení. Sušenkový korpus si zamiluje každý

Ne každý tráví u pečení dortů a koláčů rád hodiny v kuchyni, mnoho lidí dává přednost rychlé přípravě nepečených dezertů Ty jsou oblíbené zejména v teplých letních měsících, kdy obzvlášť oceníme, že jsou odlehčené, rychle připravené a není nutno zapínat troubu.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Tento recept v sobě snoubí jemnost šlehačky, křehkost máslových sušenek, lahodnou vůni a chuť vanilky a kontrastní chuť i barvu kakaové polevy. Uvidíte, že si ho hned napoprvé zamiluje celá vaše rodina a stane se nedílnou součástí vaší rodinné kuchařky. Příprava je tak snadná, že jej rychle zvládnete například i na chatě, když vám přijede nečekaná společnost.

Potřebné suroviny pro přípravu dezertu

K přípravě tohoto snadného nepečeného zákusku budete potřebovat následující suroviny:

  • máslové sušenky – 450 g
  • smetana ke šlehání – 220 ml
  • plnotučné mléko – množství podle návodu na balení krémové náplně
  • krémová náplň s vanilkovou příchutí – 1 balíček.
iZdroj fotografie: Pixabay
Dezerty bez pečení se stávají velkým trendem

Potřebné suroviny pro přípravu polevy

K přípravě kakaové polevy budete potřebovat tyto ingredience:

  • kvalitní kakaový prášek neslazený – 3 polévkové lžíce
  • moučkový cukr – 200 g
  • máslo – 3 polévkové lžíce
  • teplé plnotučné mléko – 3 polévkové lžíce.

Postup přípravy

Příprava tohoto dezertu je velice jednoduchá a můžete do ní zapojit i děti. Nejprve si připravte podle návodu krémovou náplň s vanilkovou příchutí vmícháním obsahu sáčku do předepsaného množství mléka. Jakmile bude náplň dobře vymíchaná, přidejte do ní také smetanu ke šlehání.

Vezměte si vhodnou nádobu, například kulatou dortovou formu, a na její dno dejte vrstvu rozdrcených máslových sušenek. Ta bude tvořit základ zákusku a nahrazovat těsto. Na vrstvu sušenek rovnoměrně rozetřete polovinu vanilkového krému, na něj dejte opět vrstvu rozdrcených sušenek a ty pokryjte druhou polovinou krému. Vrch dezertu přelijte kakaovou polevou, kterou získáte vmícháním předepsaného množství změklého másla, kakaa a cukru do teplého mléka.

Hotový dezert dejte ve formě, ve které jste ho připravovali, dobře vychladit do lednice, ideálně přes noc. Podávejte vždy chlazený, doplnit jej můžete například čerstvým sezonním ovocem.

iI bez zapnutí trouby se dá vykouzlit unikátní dezert
Diskuze Vstoupit do diskuze
110 lidí právě čte
Zobrazit další články