Lahodná čokoládovo-vanilková bábovka: Potěší i zapřísáhlé vegany

Honí vás mlsná, ale pořád nevíte, na co máte chuť? Navíc čekáte vzácnou návštěvu, o níž víte, že se stravuje výhradně bez živočišných produktů? Upečte tuto luxusní dvoubarevnou bábovku, kterou si s chutí dají i vegani.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Ingredience na světlé těsto:

  • 100 g cukru
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • špetka soli
  • 240 ml horké vody
  • 60 ml oleje
  • vanilkový extrakt
iZdroj fotografie: Pixabay
Recept překvapí svou jednoduchostí

Do mísy přidejte všechny sypké ingredience tmavého těsta. Důkladně je promíchejte a přidejte olej a horkou vodu. Pečlivě vyšlehejte – těsto by mělo mít řídkou konzistenci. Připravte si druhou mísu, do které dáte všechny ingredience ve stejném pořadí, jako u tmavého těsta – tedy nejprve sypké a poté přimícháte olej a vodu s extraktem. Do vymazané formy vylévejte těsta střídavě, nejprve světlé, pak tmavé a opět světlé, do té doby, dokud nespotřebujete vše. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 35 – 40 minut. Průběžně kontrolujeme špejlí.

iZdroj fotografie: Pixabay
Po ochutnání se bude jednat o pochoutku, kterou si zamilujete

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
87 lidí právě čte
Zobrazit další články