Honí vás mlsná, ale pořád nevíte, na co máte chuť? Navíc čekáte vzácnou návštěvu, o níž víte, že se stravuje výhradně bez živočišných produktů? Upečte tuto luxusní dvoubarevnou bábovku, kterou si s chutí dají i vegani.
Ingredience na světlé těsto:
- 100 g cukru
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- 240 ml horké vody
- 60 ml oleje
- vanilkový extrakt
Do mísy přidejte všechny sypké ingredience tmavého těsta. Důkladně je promíchejte a přidejte olej a horkou vodu. Pečlivě vyšlehejte – těsto by mělo mít řídkou konzistenci. Připravte si druhou mísu, do které dáte všechny ingredience ve stejném pořadí, jako u tmavého těsta – tedy nejprve sypké a poté přimícháte olej a vodu s extraktem. Do vymazané formy vylévejte těsta střídavě, nejprve světlé, pak tmavé a opět světlé, do té doby, dokud nespotřebujete vše. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 35 – 40 minut. Průběžně kontrolujeme špejlí.