Voňavá slupka pomerančů přímo volá po dalším zpracování. Pokud nakupujete chemicky neošetřené pomeranče, můžete ji kandovat. Uvidíte, že vám zásoby dlouho nevydrží.
Namočit, uvařit a sušit
Pomerančovou kůru důkladně omyjte a očistěte ji od bílé slupky, protože může být hořká. Poté ji nakrájejte na plátky, kostičky nebo proužky a vložte na dvě hodiny do mísy se studenou vodou. Do menšího hrnce nasypejte cukr, přidejte dva hrnky a za stálého míchání vařte na mírném ohni. Do připraveného cukrového sirupu vložte nakrájenou kůru a vařte 30 minut nebo do doby, kdy bude měkká.
Plech na pečení vyložte pečícím papírem a vložte do něj přecezenou pomerančovou kůru. Smíchejte trochu cukru s mletou skořicí, vzniklou směsí připravenou kůru posypejte a vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů. Pečte tak dlouho, než bude optimálně vysušená, neměla by být příliš tvrdá ani měkká. Usušené bonbony můžete skladovat v uzaviratelných krabičkách, je možné je ještě namáčet v polevách z hořké, bílé nebo mléčné čokolády.