Patří mezi velmi oblíbená jídla nejen u nás, ale i jinde ve světě. Řeč je o kuřecích prsních řízcích, které se zapečou se zakysanou smetanou a obalí v paprikové mouce.
Kuřecí prsa můžete udělat na milion způsobů
Kuřecí prsa, to nejsou jen řízky. Můžete si udělat kousky, které obalíte v cereáliích nebo jogurt, stačí je nakrájet na nudličky a můžete k nim přidat jakoukoliv omáčku a přílohu. Skvěle se prsa hodí také do různých salátů se zálivkou. Kuřecí maso je libové, zdravé a plné bílkovin. Dobře chutnají v kombinaci se smetanou a listovým salátem. Nebojte se použít bylinky, které jídlo ozvláštní a dodají mu příjemnou vůni i chuť.
Do tradiční české kuchyně patří kuře na paprice, které se může podávat s těstovinami nebo knedlíkem. Je to recept, u kterého nebudete trávit celé dopoledne a zasytí celou rodinu. Při vaření se používají kuřecí stehna, která se uvaří a můžete je snadno zbavit kostí. Kromě stehen můžete použít také křídla. Maso obalte v bylinkách, opečte v hrnci, přidejte česnek, sladkou papriku, a nakonec zalijte vývarem. Nechte povařit a přilijte smetanu.