Smetanová omáčka s trochou papriky a kuřecího masa. Stala se oblíbenou v mnoha rodinách, ale někteří stále hledají dokonalý recept, který by uspokojil jejich chutě.
V létě můžete dát do omáčky 1-2 zelené papriky či 1 rajče. Podávejte s knedlíkem. Výhodou tohoto jídla je, že může být i bezlepkové. Stačí obyčejnou mouku vyměnit za bezlepkovou variantu a pochutnáte si i tak. Knedlíky lze nahradit například rýží.
Vybírejte suroviny pečlivě
Jelikož se omáčka skládá jen z několika málo surovin, dejte si záležet na jejich výběru. Kuřecí maso může být z volného chovu, takže bude zdravější, a dokonce bude lépe chutnat. Když si místo obyčejné papriky v obchodním domě koupíte koření na tržnici, a to nejlépe přímo při výletě do Maďarska, uvidíte, že pokrm získá zcela jinou chuť.
Kromě toho určitě uděláte lépe, pokud zvolíte dražší, ale tučnější smetanu a cibuli ze zahrádky nebo z tržnice. Jídlo vytvořené z kvalitních ingrediencí poté chutná zcela jinak.