Roláda je velmi jednoduchá na svou přípravu, i tím, že jde i nepečenou verzi. Tento moučník si zamilují děti i dospělí.
Postup
Připravte si větší mísu a v ní smíchejte máslo s cukrem. Vytvoří se vám pěna, do které vlijte kokosové mléko a pořádně vyšlehejte do šlehačky. Nakonec do krému opatrně po lžičkách přimíchejte mletý kokos. Pak si v druhé míse připravte těsto. Propojte sušenky, máslo, cukr, kakao a pastu a utvořte hmotu. Nyní je na řadě vše spojit. Nejdříve si rozložte buď pečící papír, alobal nebo ještě lépe potravinovou fólii. Ustřihněte si pořádný kus.
Ten hustě posypte strouhaným kokosem a na to vyklopte těsto, které pomocí válečku nebo lžíce roztáhněte do obdélníku. Na to stejným způsobem rozprostřete krém. Raději silnější vrstvu, těsto do sebe něco vtáhne, tak aby vám pak i nějaký zůstal a tvořil náplň. Zatočte do rolády, ještě dosypte holá místa kokosem a uložte na 2 hodiny do lednice. Pěkně se veškeré chutě proloží a bude se pak i lépe porcovat.
Možné úpravy
Uvedené množství je na moučník velikosti pro cca 6 osob. Pokud chcete větší nebo rovnou dvojitou velikost, musíte si ingredience přepočítat. Každopádně je tu možnost úpravy rolády. Kdo chce méně cukru, může ubrat nebo nahradit jiným sladidlem. A to samé lze udělat s kakaem. Kdo by raději tmavší, přidá lžíci nebo dvě. Také můžete obohatit krém o další ovoce.