Kokosovo-kaštanová roláda snadno a bez pečení

Roláda je velmi jednoduchá na svou přípravu, i tím, že jde i nepečenou verzi. Tento moučník si zamilují děti i dospělí.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Téměř každý člověk si rád zamlsá. Někdo si dopřeje sladké ke snídaní, jiný ve formě dezertu k odpolední kávě. Sladká chuť je prostě požitkem našich smyslů. Hlavně děti milují sladkosti a buchty. Rodiče a prarodiče pak mnohdy přemýšlejí, co nového by upekli nebo ušlehali. Právě proto přinášíme nový dezert s příchutí kaštanu a kokosu. Ten přinese trochu exotiky i na váš stůl a potěší nejednoho strávníka. Ať už malého nebo většího. 

Nepečený moučník  

Jaký moučník je nejjednodušší? No přece ten, který nemusíte složitě péct a zdobit. A právě taková je naše roláda, která se skládá z těsta ze sušenek a z máslového krému. Ingrediencí není mnoho a vypracovat krém je hračka. Připravte i vy svým blízkým lahůdku, která potěší jejich chuťové pohárky.  

iZdroj fotografie: Pixabay

Jedlé kaštany jsou pro mnoho lidí velkou neznámou a ihned tuto potravinu zavrhují, i když ji ani neokusili. Dodá jídlu nový rozměr a hloubku. I proto je do moučníku přidán kaštan, protože tím získá na jedinečnosti.  V krému je naopak kokosové mléko, díky kterému se bude snadněji roztírat. Kokos a kaštan se navíc pěkně chuťově doplní.  

Ingredience 

Nepečené těsto: 

  • 500 g rozemletých sušenek 
  • 250 g másla pokojové teploty 
  • 3 lžíce cukru 
  • 4 lžíce kakaa 
  • 300 g kaštanové pasty 

Krém: 

  • 200 g másla 
  • 2 lžíce kokosového mléka 
  • 2 lžíce cukru 
  • 4 lžíce mletého kokosu 

Postup 

Připravte si větší mísu a v ní smíchejte máslo s cukrem. Vytvoří se vám pěna, do které vlijte kokosové mléko a pořádně vyšlehejte do šlehačky. Nakonec do krému opatrně po lžičkách přimíchejte mletý kokos. Pak si v druhé míse připravte těsto. Propojte sušenky, máslo, cukr, kakao a pastu a utvořte hmotu. Nyní je na řadě vše spojit. Nejdříve si rozložte buď pečící papír, alobal nebo ještě lépe potravinovou fólii. Ustřihněte si pořádný kus.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Ten hustě posypte strouhaným kokosem a na to vyklopte těsto, které pomocí válečku nebo lžíce roztáhněte do obdélníku. Na to stejným způsobem rozprostřete krém. Raději silnější vrstvu, těsto do sebe něco vtáhne, tak aby vám pak i nějaký zůstal a tvořil náplň. Zatočte do rolády, ještě dosypte holá místa kokosem a uložte na 2 hodiny do lednice. Pěkně se veškeré chutě proloží a bude se pak i lépe porcovat. 

Možné úpravy 

Uvedené množství je na moučník velikosti pro cca 6 osob. Pokud chcete větší nebo rovnou dvojitou velikost, musíte si ingredience přepočítat. Každopádně je tu možnost úpravy rolády. Kdo chce méně cukru, může ubrat nebo nahradit jiným sladidlem. A to samé lze udělat s kakaem. Kdo by raději tmavší, přidá lžíci nebo dvě. Také můžete obohatit krém o další ovoce.

Zdroj: Vanilla Cake

Diskuze Vstoupit do diskuze
147 lidí právě čte
Zobrazit další články