Palačinky jsou v tuzemsku velmi oblíbené, a to jak mezi dětmi, tak i dospělými. Původně francouzský recept si Češi tak trochu upravili a tvoří nejrůznější jeho variace. Poodhalte tajemství, díky kterému vytvoříte ten nejlepší dezert ze všech.
A na závěr si řekněme, v jakém smyslu lidé nejčastěji chybují při přípravě palačinek:
- Příliš dlouhé šlehání těsta: tento fakt způsobí, že vaše palačinky budou tuhé. Použijte tedy raději metličku místo ručního mixéru, abyste to s mícháním surovin nepřehnali.
- Časné obracení palačinek na pánvi: chce to skutečně určitou trpělivost, když děláte tuto sladkou dobrotu. Jinak se vám těsto při smažení potrhá a vám zbydou oči pro pláč.
Pár slov na závěr
Když se budete řídit radami výše uvedenými a vyvarujete se chybám, zcela jistě se vám podaří upéct palačinky, které nebudou mít žádnou konkurenci. Ochutit je můžete ve výsledku čímkoliv, budete chtít. Možnosti jsou pestré.
118 lidí právě čte