Jednoduchý postup na dokonalé tenké palačinky, který povýší váš recept na mistrovskou úroveň

Palačinky jsou v tuzemsku velmi oblíbené, a to jak mezi dětmi, tak i dospělými. Původně francouzský recept si Češi tak trochu upravili a tvoří nejrůznější jeho variace. Poodhalte tajemství, díky kterému vytvoříte ten nejlepší dezert ze všech.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Máte pocit, že vaše palačinky jsou ty nejmimořádnější ze všech? Až načerpáte další kulinářské tipy v tomto ohledu, povýšíte je na ultra luxusní dezert. Mnozí kuchaři totiž dělají častokrát při jejich přípravě chyby. Staňte se mistrem cukrářem právě teď.

Rady, které vaše palačinky povýší na mistrovskou úroveň

Nyní se můžete inspirovat tipy, díky kterým připravíte skvostné palačinky rozplývající se v ústech:

  • Vždy na těsto vybírejte kvalitní ingredience. Potřebujete tři hlavní, a to vejce, mouku a mléko. Ideálně použijte ekologické či farmářské produkty. Mléko by nemělo být příliš tučné. 
  • V první řadě si nejprve v míse vyšlehejte vejce do pěny s cukrem a špetkou soli.
  • K vejcím přidávejte hladkou mouku velmi pozvolna, nejlépe tedy po lžících. Nakonec až přilévejte mléko.
  • Těsto hned nepoužívejte a nechte ho uležet v lednici alespoň jeden den. Nezapomeňte jej však přikrýt. 
  • Dejte si záležet i při výběru pánve, na které budete palačinky smažit. Ideální je taková, která má nepřilnavý povrch. Čím kvalitnější, tím lepší. 
  • Při smažení palačinek používejte opravdu minimální množství oleje nebo másla. Placky tak nebudou příliš kalorické a mastné. 
  • Když budete tvořit čokoládové palačinky, vybírejte kvalitní čokoládu nebo kakaový prášek. 
iZdroj fotografie: Depositphotos

Jaké chyby lidé dělají nejčastěji při přípravě palačinek?

A na závěr si řekněme, v jakém smyslu lidé nejčastěji chybují při přípravě palačinek:

  • Příliš dlouhé šlehání těsta: tento fakt způsobí, že vaše palačinky budou tuhé. Použijte tedy raději metličku místo ručního mixéru, abyste to s mícháním surovin nepřehnali. 
  • Časné obracení palačinek na pánvi: chce to skutečně určitou trpělivost, když děláte tuto sladkou dobrotu. Jinak se vám těsto při smažení potrhá a vám zbydou oči pro pláč. 
iZdroj fotografie: Depositphotos

Pár slov na závěr

Když se budete řídit radami výše uvedenými a vyvarujete se chybám, zcela jistě se vám podaří upéct palačinky, které nebudou mít žádnou konkurenci. Ochutit je můžete ve výsledku čímkoliv, budete chtít. Možnosti jsou pestré.

Diskuze Vstoupit do diskuze
85 lidí právě čte
Zobrazit další články