Mléčný koláč můžete připravit během chvilky, pokud vás překvapí nečekaní hosté. Spojení mléka, tvarohu a vanilky je božské a každý si tento koláč zamiluje.
Příprava mléčného koláče není náročná, suroviny koupíte v každém supermarketu, o to větší bude chuťový zážitek. V jednoduchosti je krása a k odpolední kávě na terase se tento koláč skvěle hodí. Je sytý, takže ho sníte jen kousek a bez výčitek. Důležité je ho v troubě pohlídat, protože tvaroh a mléko mají tendenci se rychle připálit.
Tvaroh dělá dorty měkčími, hodí se do sladkého i slaného občerstvení
Tvaroh je surovina, kterou mají rádi lidé v redukčním režimu nebo i chlapi, kteří pravidelně posilují a chtějí mít vypracované tělo rychleji. Koláč můžete připravit během chvilky, a pokud jste ještě před obědem nevěděli, jaký bude dezert, stihnete ho upéct na poslední chvíli.
Připravte si tyto suroviny:
- 500 g kravského krémového sýra
- 70 g mouky
- 180 g cukru
- 300 ml mléka
- 2 vejce
- lžičku vanilkového extraktu
- špetku soli
Příprava je opravdu nenáročná a zvládne ji každý začátečník, který chce překvapit dezertem své okolí. V misce smíchejte mouku, sůl, cukr a mléko, poté přidejte vejce a vanilkový extrakt. Nakonec vmíchejte tvaroh a promíchejte důkladně všechny ingredience. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a plech lehce potřete máslem. Směs nalijte na plech, pečte 20 minut, poté nechte vychladnout a můžete podávat.
Můžete si ho pozměnit dle fantazie
Existuje několik různých variant na tento mléčný koláč. Patří mezi jihoafrické dezerty, které jsou velmi oblíbené. V této oblasti si do něj přidávají také skořici. Originální recept zahrnuje zvlášť recept na korpus a zvlášť na náplň. Na těsto budete potřebovat 2 lžíce cukru krystal, ¼ hrnku másla, bílek, ½ lžičky prášku do pečiva a ½ hrnku mouky. Troubu si předehřejte a vymažte formu tukem. Smíchejte máslo s cukrem, přidejte bílek, prášek do pečiva a mouku. Mělo by vzniknout lepkavé těsto.
Nalijte do formy a přitlačte ke straně a ke dnu. Pečte 7-8 minut, nechte korpus zakrytý. Nechte 2-3 minuty vychladnout a odkryjte. Na náplň zahřejte 2 hrnky mléka, přidejte vanilkový extrakt a přiveďte k varu za občasného míchání. Z plamene odstavte a v samostatné misce ušlehejte vejce a přidejte mléčnou směs. Přidejte 3 lžíce mouky, ½ hrnku krystalu a ¼ lžičky mleté skořice. Nalijte náplň do korpusu a opět vložte do trouby, tentokrát na 25-30 minut. Nechte vychladnout v otevřené troubě asi půl hodiny, poté dejte do lednice.