Pořádné domácí koblihy ala větrníky. S tímto receptem se po nich zapráší

Jakmile se naučíte koblihy správně usmažit, už je nebudete chtít jinak. Bez ohledu na to, jakým krémem je budete plnit, budou určitě vynikající a pochutnají si i vaše děti.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Fantazii se meze nekladnou

Na náplň nemusíte použít jen vanilkových pudink. Můžete si ji udělat podle vlastní chuti, přidat karamelový nebo čokoládový. Pro milovníky sladkého zkuste do pudinku nastrouhat hořkou čokoládu nebo ji ve vodní lázni rozpustit a koblihy s ní na závěr malinko polít. Koblihy se skvělé hodí jako dezert ke kávě nebo čaji, můžete jimi i obdarovat své blízké.

iTradiční náplní odpalovaných zákusků je pudink a šlehačka.

Odpalované těsto má výhodu, že se nemusí hníst, kynout ani táhnout. Jednoduše ho uděláte v hrnci během několika minut. Základem je kvalitní hladká mouka, která obsahuje dostatek lepku. Po odpálení nechte těsto vychladnout, než do něj přidáte vejce. Těsto může být suché, což není na škodu, ale znamená to, že jste ho odpálili dostatečně a odpařilo se z něj dost tekutiny.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Zobrazit další články