Jakmile se naučíte koblihy správně usmažit, už je nebudete chtít jinak. Bez ohledu na to, jakým krémem je budete plnit, budou určitě vynikající a pochutnají si i vaše děti.
Fantazii se meze nekladnou
Na náplň nemusíte použít jen vanilkových pudink. Můžete si ji udělat podle vlastní chuti, přidat karamelový nebo čokoládový. Pro milovníky sladkého zkuste do pudinku nastrouhat hořkou čokoládu nebo ji ve vodní lázni rozpustit a koblihy s ní na závěr malinko polít. Koblihy se skvělé hodí jako dezert ke kávě nebo čaji, můžete jimi i obdarovat své blízké.
Odpalované těsto má výhodu, že se nemusí hníst, kynout ani táhnout. Jednoduše ho uděláte v hrnci během několika minut. Základem je kvalitní hladká mouka, která obsahuje dostatek lepku. Po odpálení nechte těsto vychladnout, než do něj přidáte vejce. Těsto může být suché, což není na škodu, ale znamená to, že jste ho odpálili dostatečně a odpařilo se z něj dost tekutiny.