Perníčky peče na Vánoce mnoho rodin. Nejenom, že skvěle vypadají, ale také by měly dokonale chutnat. Jak zajistit, aby byly stále dokonale měkké? Pamatujte si tyto zásady správného skladování
Zkusit můžete i rady našich babiček
Perníčky by se neměly uchovávat v papírových krabicích. Ideální bude kameninová nebo keramické dóza. Můžete je pokropit rumem, a aby změkly, zkuste na ně položit polovinu jablka. Perníčky do sebe nasáknou jeho vlhkost a zůstanou vláčné. Doporučuje se také pomerančová kůra nebo zkuste dózu obalit vlhkou utěrkou.
Existují ale recepty, které zaručují, že perníčky budou měkké ihned. Je to hlavně pro ty, kteří správnou dobu pro upečení propásly a perníčky by nestihly změknout. Ozdobit je můžete buď kupovanými tubičkami s různými barvami polevy, nebo si udělat domácí z bílků a moučkového cukru. Obě suroviny musí být důkladně promixováno, aby směs neobsahovala hrudky, které by stejně nepřešly přes malý nastřižený růžek pytlíku.