Milujete maso a hledáte zajímavý a chutný recept? Pokud ano, zkuste tyto originální vepřové kotletky podle známého polského receptu. Jsou snadné na přípravu a po ochutnání je budete milovat.
Příprava
Kotlety nakrájejte na tenké plátky a vložte je do mísy s mlékem a cibulí nakrájenou na půlměsíčky. Mísu odložte do lednice na další dvě hodiny. Poté maso vyjměte z marinády a odložte jej k odkapání. Mezitím si rozšlehejte vejce s několika lžicemi mléka, přidejte sůl a pěpř. Ve vajíčku klasicky namočte každý plátek masa, který následně obalíte v mouce, poté opět ve vajíčku a na závěr ve strouhance. Jemně oklepejte přebytečnou strouhanku a kotlet klasicky dozlatova osmažte.
Pro ty, kdo neradi smažené
- Vepřové kotlety
- Žampiony
- Slanina či šunka na kostičky
- Sádlo
- Pórek
- Cibule
- Sůl a pepř
- Podle chuti jakýkoliv sýr
Příprava
Vepřový kotlet nakrájejte na tenké plátky, které následně naklepete. Smíchejte nakrájené žampiony, pórek, slaninu, sýr, sůl a pepř. Kotlety osolte, opepřete, naplňte směsí a zašpendlete. Rolky opečte z obou stran, vložte do pekáče a pečte asi hodinu. Na výpeku z osmahlých rolek osmahněte cibuli a společně s výpekem ji přidejte do pekáče s rolkami.