Napoleonův dort je jedna z největších klasik ruské kuchyně. Není se čemu divit, na výrobu je jednoduchý a snad každý si ho zamiluje.
Chutný, ale lehký
Poté ji vyjměte, nakrájejte na aspoň 10 kousků a opět vložte zpátky do lednice na dalších pár hodin. Předehřejte si troubu na 180°C. Vytáhněte první kousek rolády, rozválejte jej a vložte péct do trouby na cca 5–7 minut. Cílem je, aby těsto bylo tenké a nadýchané, takže se neděste, že jej máte málo. To samé udělejte s dalšími částmi, dokud nebudete mít všechny. Další na řadě je krém. Cukr s vejci rozšlehejte v mixéru a postupně přidávejte mléko a mouku.
Směs vložte do hrnce, přiveďte k bodu varu, následně nechte vychladnout a vyšlehejte jej ještě jednou i s máslem. Upečené těsto si nakrájejte dle jakékoliv šablony (talíř, forma na dort…) do kruhového tvaru. Položte první vrstvu, potřete krémem a položte další. Takto opakujte až do konce. Jednu vrstvu nepoužívejte a místo toho ji rozdrťte a následně posypejte celý dort ze všech stran. Nechte odležet do druhého dne v lednici a můžete podávat. Dobrou chuť!