Domácí skořicové rolky s tajnou recepturou: Jako od babičky

Přepadla vás chuť na něco sladkého nebo k vám míří nečekaná návštěva? Udělejte radost zapečenými sladkými rolkami, které se skvěle hodí ke kávě nebo čaji. Jde o levné a chutné občerstvení pro každou příležitost.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Míchejte těsto rukama, dokud se nepřestane lepit. Uhněťte jej do velké koule, přikryjte ručníkem a nechte v teple mimo troubu. Vykynutí těsta trvá asi hodinu a půl. Během této doby jej musíte 2-3krát vytáhnout a trochu ho pomačkat rukama a zatočit. Díky tomu bude těsto více nadýchané a vláčné.

Následující postup

Tyčinky skořice nastrouhejte na jemném struhadle. Olej zahřejte, aby se stal tekutým. Vyšlehejte ho s cukrem a mletou skořicí. Když je těsto hotové, rozviňte ho na obdélník o tloušťce asi 5 mm. Nahoře jej potřete vrstvou skořicové směsi. Kolem okrajů obdélníku nechejte trochu místa, aby se těsto později slepilo a pevně drželo. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Srolujte jej do role a nití nakrájejte na stejné části široké 2,5 cm. Můžete také použít ostrý nůž namočený ve vodě nebo oleji. 

Pečení

Nastavte troubu na předehřátí na 180 stupňů. Plech vyložte papírem na pečení a potřete teplým olejem. Těsto položte na plech tak, aby mezi nimi bylo alespoň 5 cm.Těsto nechte na plechu po dobu 15 minut, poté vložte do předehřáté trouby. Nakonec stačí péct kolem dvaceti minut a můžete podávat. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
142 lidí právě čte
Zobrazit další články