Klobásy nemusíte jen kupovat u pultu s masnými výrobky, můžete si ji připravit i doma, není na tom nic složitého. Jak si připravit takovou domácí klobásu? Recept najdete níže.
Nyní je čas na to nachystat si plech, na kterém budete klobásy péct. Společně s plechem si nachystejte také kuchyňskou hliníkovou folii, do které budete klobásy balit. Pak už stačí jen pokud možno rovnoměrně rozdělit nachystanou směs v míse na čtvrtiny. Jedu čtvrtinu směsi naneste na jeden kus alobalu a umotejte do tvaru válečku, jaký by měla mít výsledná klobása. Tímto způsobem umotejte všechny 4 klobásy a nechte je vedle sebe na plechu.
Vaším posledním úkolem už je jen klobásu upéct v troubě. Lepší je předem předehřát troubu na 180 ° C. Pokud dáváte klobásy péct do předehřáté trouby na tuto teplotu, počítejte s tím, že se budou péct zhruba po dobu 60 minut. Pak už stačí jen klobásy vymotat z alobalu a užívat si jejich lahodnou chuť bez přidaných nevhodných látek.