Klobásy nemusíte jen kupovat u pultu s masnými výrobky, můžete si ji připravit i doma, není na tom nic složitého. Jak si připravit takovou domácí klobásu? Recept najdete níže.
Recept na tyto klobásy je velmi rychlý a jednoduchý. Zvládne je připravit opravdu každý. A co víc? Tyto klobásy si vyrobíte pouze z přírodních surovin. Nebudete přidávat žádné náhražky a průmyslový výmysly, které jsou nezdravé pro tělo. Seznam potřebných ingrediencí a postup jak na ně, najdete níže.
Na klobásy si nachystejte tyto ingredience
- 1 kg neuzených kuřecích stehen
- česnek podle chuti (cca 8 stroužků)
- trochu mletého pepře
- 2 polévkové lžíce majonézy
- 15 g želatiny
- jakékoli koření vhodné na kuře
Postup přípravy kuřecí klobásy
V prvním kroku vybalte kuřecí stehna z obalu, důkladně je omyjte studenou vodou a očistěte. Až budou kuřecí stehna čistá, oddělte je od všech kostí a chrupavek, nechte si jen maso, a to nakrájejte na kostičky. Lepší je krájet maso spíše na menší kousky. Najděte v kuchyni větší misku a všechna nakrájená stehna do ní vložte. Do této mísy zároveň přidejte slisované stroužky česneku, mletý pepř a další koření vhodné na kuřecí maso. Do této směsi přidejte 2 polévkové lžíce majonézy a směs v míse dobře promíchejte. Potom přidejte všech 15 g želatiny a důkladně míchejte tak dlouho, dokud nevznikne jednotná směs. Z tohoto těsta uděláte 4 klobásy.
Nyní je čas na to nachystat si plech, na kterém budete klobásy péct. Společně s plechem si nachystejte také kuchyňskou hliníkovou folii, do které budete klobásy balit. Pak už stačí jen pokud možno rovnoměrně rozdělit nachystanou směs v míse na čtvrtiny. Jedu čtvrtinu směsi naneste na jeden kus alobalu a umotejte do tvaru válečku, jaký by měla mít výsledná klobása. Tímto způsobem umotejte všechny 4 klobásy a nechte je vedle sebe na plechu.
Vaším posledním úkolem už je jen klobásu upéct v troubě. Lepší je předem předehřát troubu na 180 ° C. Pokud dáváte klobásy péct do předehřáté trouby na tuto teplotu, počítejte s tím, že se budou péct zhruba po dobu 60 minut. Pak už stačí jen klobásy vymotat z alobalu a užívat si jejich lahodnou chuť bez přidaných nevhodných látek.