Kondenzované mléko je nepostradatelnou součástí například do vaječného koňaku. To z obchodu však bývá předražené, a proto si dnes povíme, jak si ho připravit doma.
Tipy, které oceníte
Pokud si tento recept chcete něčím zpestřit, přidejte hned po másle extrakt z vanilky. Hlavně mlsné jazýčky to jistě ocení. Naopak, jestliže vám recept přijde moc nezdravý, máme i lepší alternativy. Co se týče cukru, lahodný bude i kokosový či třtinový. Mléko můžete nahradit kokosovým a máte hned o něco zdravější pochoutku. Domácí kondenzované mléko je tak dobré, že určitě nebudete mít problém ho sníst jen tak samostatně.
Možná byste se ale chtěli trochu odvázat a povýšit tuto dobrotu na lepší úroveň. Třeba na jednoduchý plátkový dezert. Jediné, co k tomu budete potřebovat, jsou jedny oplatky dle vašeho výběru, strouhaný kokos, vaše kondenzované mléko a můžete přidat i citronovou šťávu. Kokos, šťávu a mléko smíchejte, nalijte na sušenky a na to položte další vrstvu sušenek. Dezert nechte odležet v lednici a můžete podávat. Dobrou chuť!