Dokonalé a měkké perníčky podle receptu vyhlášené cukrářky

Perníčky jsou nejenom na navození vánoční atmosféry, ale jsou také k jídlu. Jak zajistit, aby byly skutečně dokonalé? Ideálně podle tohoto receptu.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Představíme vám recept, díky kterému budete mít Vánoce o něco veselejší, protože perníčky budou měkké a nebudete muset řešit čas jejich upečení. Většina z nás musí perníčky péct několik týdnů dopředu, aby do Vánoc změkly. 

Perníčky si můžete vykrojit podle vlastní fantazie 

Existují různé pomůcky na pečení, díky kterým budu pečení plné legrace, zvlášť když do pečení zapojíte také děti. Tento recept už budete používat každý rok nejen na vánoční perníčky.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Dokonalé a měkké perníčky

Nejlepší recept na perníčky

  • 3 hrnky mouky 
  • 1,5 čajové lžičky prášku do pečiva
  • ¾ lžičky jedlé sody
  • ¼ lžičky soli
  • 1 lžíci mletého zázvoru
  • 2,5 lžičky mleté skořice

K tomu si ještě připravte ½ lžičky mletého hřebíčku, ¼ nastrouhané muškátového oříšku, 6 lžící nesoleného měkkého másla, ½ hrnku hnědého cukru, jedno vejce ½ hrnku medu, 2 lžičky mleté vanilky a citronovou šťávu. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Podle receptu vyhlášené cukrářky

Postup přípravy na lahodné perníčky

Suché přísady smíchejte ve velké míse. Poté přidejte i mokré přísady, zamíchejte a vytvořte těsto. Vytvořte z něj bochánek těsta, zabalte ho do fólie a nechte hodinu odpočívat při pokojové teplotě (můžete nechat až 8 hodin). 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Perníčky můžete použít jako ozdoby na stromeček nebo handmade dárek

Poté těsto vyndejte z fólie, rozdělte na polovinu a jednu polovinu roztáhněte válečkem na desku. Vyválené těsto by mělo být silné asi 4-5 mm. Jestli se těsto lepí na desku, můžete ho posypat trochou mouky, stejně jako váleček.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Vyválíme těsto

Pomocí vykrajovátek dělejte různé tvary, které pokládejte na plech vyložený pečících papírem. Na plech je dávejte tak, aby kolem sebe měly perníčky místo, protože pečením ještě nabudou. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Perníčky si můžete vykrojit podle vlastní fantazie 

Pečte v rozehřáté trouby na 180 stupňů asi 7-10 minut podle typu trouby. Jestli chcete perníčky použít jako ozdoby na vánoční stromek, udělejte pomocí brčka do tvaru ještě dírky.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Vyndáme z plechu a necháme odpočívat

Musíte to udělat před pečením, po upečení už se dá perníček jen sníst. Nechte je po vytažení z trouby vychladnout a poté je ozdobte polevou, kterou si snadno uděláte z cukru a bílků nebo můžete použít také čokoládu.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Zdobení perníčků je zábavou
Diskuze Vstoupit do diskuze
135 lidí právě čte
Zobrazit další články