Cuketové placky (bramboráky) recept

Tyto slané zeleninové koláčky jsou nejen rychlé a velmi chutné, mají také celou řadu pozitivních vlastností pro lidské tělo. Jsou totiž převážně zeleninové a s minimem kalorií.

                   

Rozpalte pánev s trochou oleje nebo jiného tuku na středně velkém ohni. Na rozpálenou pánev umístěte naběračkou tolik koláčků, kolik se vedle sebe vejde, aby se vám nespojily. Koláčky smažte na středně velkém ohni z obou stran do zlaté barvy. Až budete mít usmažené všechny koláčky, umístěte je do hrnce vyloženého ubrouskem a přiklopte víkem.

iZdroj fotografie: Pixabay
Cuketa nabízí více zajímavých využití. Zkuste z ní i něco upéct

Teď přichází čas na přípravu dresingu. Nemusíte se ničeho bát, i ta je velmi jednoduchá. V misce smíchejte zakysanou smetanu, tavený sýr, pepř, sůl, pažitku a vše důkladně rozmíchejte. Pak už stačí jen nandat si koláčky na talíř, polít dresingem a můžete začít večeřet. Pokud nechcete připravovat koláčky na pánvi, můžete je péct na plechu vyloženém pečicím papírem nebo venku na grilu. Záleží jen na vás, po jaké úpravě vám bude chutnat nejlépe. 

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
56 lidí právě čte
Zobrazit další články