Křupavé cuketové hranolky pečené v troubě. Zdravá příloha i pochutina k TV

Když se řekne cuketa, asi málokdo z nás si vybaví neodolatelně křupavé a lahodné jídlo. Pokud ale řekneme cuketové hranolky, sliny se sbíhají snad každému.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Suroviny a postup přípravy

Budete potřebovat: 

  • Dvě cukety
  • Jedno vejce
  • Čtvrt šálku mléka
  • Polovinu šálku parmezánu
  • Polovinu šálku strouhanky
  • Polovinu šálku hladké mouky
  • Sůl, pepř a jakékoliv další koření dle vašeho uvážení a chuti
  • Misku
  • Vidličku nebo metličku na míchání
  • Plech 
  • Pečicí papír

Nejprve si předehřejte troubu na 200 stupňů. Plech si vyložte papírem na pečení a dejte stranou. Cuketu si nakrájejte do tvaru libovolně velkých hranolek, neškrábejte slupku. 

iZdroj fotografie: Depositphotos

Do první misky vložte mouku, ve druhé promíchejte vidličkou či metličkou vejce s mlékem a ve třetí smíchejte strouhanku s kořením. Nyní cuketové hranolky klasicky obalte nejprve v mouce, poté ve vajíčku a následně ve strouhance. Strouhanku na hranolky pořádně přitlačte, abyste se ujistili, že drží. Teď už jen vložte na plech a pečte cca 25 minut, dokud nebudou mít zlatavě hnědou barvu. Podávat můžete okamžitě, a to buď samostatně, nebo s dipem.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
53 lidí právě čte
Zobrazit další články