Chutné a zároveň dietní: vyzkoušejte tyto lahodné cuketové rolky s kuřecím masem

Máte chuť na pokrm, který neobsahuje příliš mnoho kalorií, zároveň však nechcete nijak ochudit své chuťové pohárky? Skvělým řešením tohoto častokrát zdlouhavého rozhodování, s nímž se občas potýká každý příznivce zdravého životního stylu, jsou cuketové rolky plněné kuřecím masem.

                   

Nejen, že jsou chutné, příjemně vláčné a jednoduché na přípravu, ale obsahují všechny pro tělo potřebné živiny. Jak na ně?

Potřebovat budete:

  • 2 mladé cukety
  • Kuřecí prsa
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g tvrdého sýru (např. eidam)
  • Mletou papriku (ne pálivou)
  • Listy bazalky (čerstvé či sušené)
  • Sůl (dle chuti)
  • Špetka pepře
  • Olivový olej

Příprava:

Cukety nejprve zbavíme slupky a nakrájíme podélně tak, aby vznikly dlouhé pruhy o tloušťce cca půl centimetru. Ty rovnoměrně rozložíme na plech pokrytý pečicím papírem. Proužky následně pomažeme olivovým olejem a zlehka posolíme. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 5-7 minut, než zcela změknou.

i

Mezitím nakrájíme kuřecí maso, taktéž na dlouhé proužky. Poté jej osolíme, opepříme a dle chuti přidáme další oblíbená koření. Na nakrájené maso dále naneseme najemno podrcený česnek a vše důkladně promísíme v misce.

i

Osolené a okořeněné maso naneseme na již změklé kousky cukety. Vrchní část posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

i

Chvíli vyčkáme, než cuketa pochladne. Jakmile se tak stane, společně s masem ji opatrně srolujeme. Vytvoříme takto drobné válečky. Ty umístíme do několika řad vedle sebe. Aby vlivem vysokých teplot v průběhu svého pobytu v troubě nepřišly o svůj tvar, z boční strany je napíchneme na dřevěnou špejli.

i

Takto vytvořené „špízy“ pečeme po dobu 25 minut na 180 °C.

Hotové rolky můžeme konzumovat dle libosti – chutné jsou teplé i studené. Lze je jíst jako samostatné jídlo i v podobě přílohy.

i
Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Zobrazit další články