Udělejte si skvělé kuřecí vnitřnosti, při správné přípravě mohou být delikatesou

Mnoho lidí nemá rádo droby, ať se jedná u kuřecí, vepřové nebo hovězí. Zkuste si je udělat na grilu společně s rýží a dostanete skvělý oběd nebo večeři, která zachutná všem.

i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Dobře připravené vnitřnosti mohou chutnat skvěle. Můžete je péct, smažit nebo dusit. Kuřecí játra, pokud je zvládnete připravit, jsou velmi chutná, šťáva jim nedovolí vyschnout, a uvnitř budou máslové. Existuje mnoho způsobů, jak kuřecí játra připravit, aby stála opravdu za to. Můžete je použít na lečo. Zde si můžete nejdříve uvařit zeleninu a játra přidat až po uvaření. Někdo si játra nastrouhá a poté z nich udělá základ pro lečo.

Játra rychle měknou, šťávu můžete využít jako základ pro polévku

Játra rychle měknou, je dobré je často vytahovat a kontrolovat, jestli jsou hotová. Ze šťávy můžete udělat základ na polévku, protože bývá hustá. My vám přinášíme recept, který zvládnete sami a jako přílohu můžete podávat rýži. Budete potřebovat 2 lžíce kachního tuku, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžičku červené papriky, 4 kousky pepře, 50 dkg kuřecích jater, 4 rajčata, lžičku majoránky, půl lžičky kmínu a podle chuti sůl a pepř.

iZdroj fotografie: Pixabay

Na celou přípravu si dejte asi 45 minut, začátečníci možná budou s přípravou samotných jater trochu bojovat, ale postupem času si práce s droby osvojíte a příprava bude snadnější. Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a česnek nastrouhejte nebo prolisujte. Papriky umyjte, zbavte je semínek, nakrájejte na proužky. Rajčata si zespodu nakrojte, dejte spařit na 1-2 minuty do horké vody, opláchněte studenou a oloupejte slupku. Nakonec je nakrájejte na kostičky.

Kuřecí játra solte až když budou hotová

Kuřecí játra důkladně umyjte, pokud jsou větší, rozkrojte je na polovinu a odstraňte z nich veškeré nečistoty. Do větší pánve dejte kachní tuk, přidejte cibuli a restujte 5-6 minut. Přidejte česnek a po minutě míchání červenou papriku. Rychlými pohyby ji vmíchejte, přidejte nakrájenou papriku, po 4 minutách přihoďte játra. Stále míchejte a po 5 minutách přidejte rajčata. Dochuťte majoránkou, kmínem a pepřem.

iZdroj fotografie: Unsplash

Pánev zakryjte a duste asi 10 minut, dokud nebude zelenina bez šťávy. Přidejte sůl a pokud chcete pokrm šťavnatější, dolijte 1 dl vody. Vařte tak dlouho, dokud játra nebudou měkká a šťáva hustá, potrvá to asi 5-10 minut. Podávat můžete posypané rýži nebo bylinkami, hodí se petrželka nebo estragon. Kuřecí játra jsou přínosem pro mozek, srdce a střeva. Obsahují vitamin D a železo nebo zinek. Navíc se řadí mezi nejjemnější z jater.

Diskuze Vstoupit do diskuze
135 lidí právě čte
Zobrazit další články