Mléčná rýže je jednoduché jídlo, které si můžete dávat pořád dokola a nebudete ho mít dost. S dalšími přísadami z něj uděláte pokaždé jiný pokrm.
U nás se mléčná rýže podává hlavně se skořicí nebo cukrem
Mléčnou rýži si můžete připravit na několik způsobů. Pokud máte raději sladší, přidejte více cukru. Po uvaření by měla mít hustotu krupicové kaše, mléko se dolévá postupně, protože postupně rýže houstne. Na talíři si na ní můžete přidat marmeládu, med, skořici nebo kakao. Většinou se připravuje jako jídlo ke snídani, není složitá na přípravu a můžete ji podávat s oblíbeným ovocem.
Jestli chcete mléčnou rýži ozvláštnit, zkuste řeckou variantu. Potřebuje italskou rýži arborio, vodu, sůl, mléko, vanilkový lusk, med, skořici, borůvky, maliny a hrst oblíbených ořechů. Rýži dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Jakmile se voda vypaří, přilijte mléko, semínka z lusku a vařte asi 15 minut. Nakonec oslaďte medem. Nandejte do misky, ozdobte ovocem, posekanými ořechy, posypejte skořicí, podle chuti přidejte med a vychutnejte si skvělou svačinku.