Perníčky jsou symbolem Vánoc. Jak zajistit, aby byly dokonale měkké a lahodně chutné? Nedělejte kompromisy a podívejte se do historie. Jeden z nejstarších existujících receptů je tím nejlepším možným.
Ráno se nelekáme lehce oschlého povrchu na těstě. Vůbec oschlé části těsta nevadí, stačí jen znovu pořádně promíchat. Po promíchání přichází konečně čas vykrajovátek.
Těsto rozválíme na 3—4 mm tenké pláty, ze kterých pomocí vykrajovátek získáme libovolné tvary perníčků. Vykrájené perníčky rozprostřeme na pečící papír a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova.
Nezapomínáme na krásnou cukrovou polevu
Po upečení necháme perníčky zcela vychladnout, jinak bychom na ně nemohli kreslit tu nejoriginálnější výzdobu. Pro bílou cukrovou dekoraci perníčků si smícháme moučkový cukr s rozšlehanými vaječnými bílky a do takové směsi přidáme pár kapek citronové šťávy. Poměr cukru a bílků přizpůsobíme správné konzistenci polevy, aby se nám s ní dobře pracovalo.
Pak už necháváme perníčky a zdobení naší fantazii. Pomáhat nám mohou i děti, které obzvlášť zdobení perníčků moc baví.