100 let starý recept na lahodné perníčky, které si zamilujete

Perníčky jsou symbolem Vánoc. Jak zajistit, aby byly dokonale měkké a lahodně chutné? Nedělejte kompromisy a podívejte se do historie. Jeden z nejstarších existujících receptů je tím nejlepším možným.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Ráno se nelekáme lehce oschlého povrchu na těstě. Vůbec oschlé části těsta nevadí, stačí jen znovu pořádně promíchat. Po promíchání přichází konečně čas vykrajovátek.

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Těsto rozválíme na 3—4 mm tenké pláty, ze kterých pomocí vykrajovátek získáme libovolné tvary perníčků. Vykrájené perníčky rozprostřeme na pečící papír a ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Nezapomínáme na krásnou cukrovou polevu

Po upečení necháme perníčky zcela vychladnout, jinak bychom na ně nemohli kreslit tu nejoriginálnější výzdobu. Pro bílou cukrovou dekoraci perníčků si smícháme moučkový cukr s rozšlehanými vaječnými bílky a do takové směsi přidáme pár kapek citronové šťávy. Poměr cukru a bílků přizpůsobíme správné konzistenci polevy, aby se nám s ní dobře pracovalo.

iZdroj fotografie: Fotografie: PxHere

Pak už necháváme perníčky a zdobení naší fantazii. Pomáhat nám mohou i děti, které obzvlášť zdobení perníčků moc baví.

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
107 lidí právě čte
Zobrazit další články