Když omývala kuřecí maso, začalo se jí rozpadat pod rukama. „Vypadalo jako nějaká náhražka,“ popisuje žena

Žena si myslela, že koupila falešné maso. Dejte si velký pozor, na takový hnus totiž můžete narazit i u nás.

Kuřecí maso, prsní řízky i Zdroj fotografie: Pixabay
                   

Z důvodu velkého zdražování, které v poslední době zasáhlo téměř celý svět, je většina lidí nucena nakupovat potraviny hlavně v akcích a výprodejích. Z tohoto důvodu se může stát, že si zákazník zakoupí nekvalitní zboží, které se na první pohled tváří jako zcela běžné a bezzávadné. Takto naletěla i jedna americká žena. Ta koupila kuřecí maso a chystala se jej připravit k večeři. Z fotografií, jež sdílela na sociálních sítích, se zvedá žaludek.

Maso se jí rozpadalo pod rukama

Alesia Cooperová, matka dvou malých dětí z Texasu, šla nakoupit jako obvykle. Rozhodla se navštívit jeden z levných supermarketů Aldi, jehož název zmiňuje web DailyMail. Provedla zde běžný nákup, který obsahoval také kuřecí prsa. Ta měla žena v plánu připravit na večeři svým ratolestem. Když se je ale doma rozhodla před krájením umýt pod tekoucí vodou, nemohla uvěřit tomu, co se stalo.

Maso se jí začalo rozpadat pod rukama a utvořilo jakousi špagetovou strukturu. Myslela si, že se jedná o falešné maso. Daný masový výrobek vyfotografovala a sdílela na sociálních sítích. Poté se snímky objevily i na facebookovém profilu NewsnerPolska. Mnoho internetových uživatelů na Alesiin příspěvek zareagovalo. V bouřlivé diskuzi se objevovaly znechucené komentáře.

Kvůli vyšším výdělkům vzniká nekvalitní maso

Toto vláknité maso vzniká z důvodu rychle rostoucích kuřat, do kterých jsou aplikovány růstové hormony. Jejich svalová tkáň má nedostatek kyslíku, což je příčinou oné vláknitosti. Takto geneticky upravené maso je vyráběno z důvodu většího zisku. Lidé by se tedy měli při nákupu masa vždy podívat na místo chovu a porážky, což má velký vliv na čerstvost a kvalitu dané potraviny. Rozhodující jsou také certifikáty, např. QAFP, PQS a IFS BRC.

Kilka tygodni temu pewna mama z Teksasu gotowała obiad dla swoich dzieci i po umyciu mięsa zmieniło się ono w coś…

Zveřejnil(a) Newsner Polska dne Středa 3. dubna 2024

Pokud tedy nakupujete maso, které chcete podávat dětem, je důležité, aby bylo čerstvé a kvalitní. Jistotou je tedy řezník nebo přímo bio farma, kde jsou zvířata chována volně a porážena v čistých a vhodných podmínkách. Před úpravou a konzumací masových výrobků by se měl člověk vždy přesvědčit o jejich nezkaženosti. Mohl by totiž dopadnout jako žena, která po snězení kuřecího masa trpěla zvracením a průjmy, o čemž jsme na DámskémDeníku nedávno psali.

Kde nejčastěji nakupujete maso?

Diskuze Vstoupit do diskuze
116 lidí právě čte
Zobrazit další články