Domácí obličejová maska omladí o 10 let, odstraní vrásky, stařecké skvrny a vyhladí pokožku. Stačí smíchat tři suroviny

Přestaňte utrácet tisíce za mastičky v drogerii! Jednoduchý přípravek si přichystáte i sama doma a zbavíte se jím vrásek nadobro.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Prakticky všechna omlazující séra zakoupená v obchodě jsou směsí nejrůznějších chemikálií. Doma si přitom můžete připravit přírodní a bezpečný přípravek, který bude mít stejný efekt jako masti z drogérie. Hlavní složkou je přitom obyčejná rýže, která z vaší tváře vytáhne vrásky jako mávnutím kouzelného proutku.

Rýže posílí váš obličej

Možná se tomu těžko věří, ale tato zrna dokáží vyrovnat vaši pokožku díky obsahu kyseliny lanolinové. Na výrobu obličejové masky budete potřebovat jen 3 lžíce rýže, 1 lžíci medu a lžíci mléka. Zrna uvařte v nesolené vodě, následně nechte zchladnout a v misce smíchejte s medem a mlékem, směs by měla utvořit kašovitou hmotu.

iZdroj fotografie: Unsplash
Pokud si budete nanášet tuto masku jednou týdně, můžete předcházet vzniku vrásek po dlouhé roky.

Tuto masku byste si měla připravovat jednou týdně, aby se dostavil kýžený efekt. Celý obsah misky najednou rozetřete po obličeji, necháte působit přibližně 10-15 minut a následně opláchněte. Účinek tohoto domácího přípravku proti vráskám je možné podpořit nanášením 2x týdně, další aplikace by však již byla zbytečná.

Jaký má rýže pozitivní dopad na vaši tvář

Jak již bylo výše zmíněno, tato zrna dokáží díky působení svých látek vyhladit pokožku. Mimo to má rýže silné antioxidační účinky, což znamená, že ochrání vaši kůži před nepříznivými vlivy okolí. Navíc pokožku posílí a učiní ji odolnější proti nebezpečí do budoucna. Podobně ochraňují látky z rýže kůži před slunečním zářením.

iZdroj fotografie: Unsplash
Rýže je v Asii nejčastější přílohou.

Do našich zemí se tento trend ještě pořádně nedostal, v Asii, zejména pak na dálném východě, o účincích rýže však již dávno vědí. Především v kuchyních se jí zde vypotřebuje obrovské množství, jelikož je tou nejčastější přílohou k jídlu. Její příprava je jednoduchá, dá se dobře dochucovat a obsahuje spoustu živin, vitamínů a jiných zdravých látek.

Zdroj: Good House Keeping

Diskuze Vstoupit do diskuze
111 lidí právě čte
Zobrazit další články