Na rok 2024 Nostradamus předpověděl hlad a chudobu. Jeho předpovědi se zatím do puntíku vyplnily

Poslední roky jsme se museli vypořádat s covidovou a válečnou krizí, s vlnou nebývalého zdražování a znehodnocování úspor. Letošní rok prorok taky nevidí růžově.

žena čte knihu Nostaradamus i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V době finanční nejistoty, kdy inflace znehodnocuje úspory a zdražování podle webu ČT sice zpomalilo, ale ještě není všem dnům konec, si člověk občas říká, že mít věšteckou kouli by bylo bezvadné. Podívat se do budoucnosti a zařídit se podle toho, co má přinést, by vyřešilo dost problémů. Možná to bude znít jako sci-fi, ale v minulosti se spousta proroků nemýlila ve svých předpovědích toho, co svět nemine.

Prorok zkázy měl vize, ze kterých mrazí

Odnepaměti lidstvo chtělo vědět, jaká budoucnost ho čeká. Lidé se proto upínají k proroctvím známých vizionářů. Někdy jsou sice poněkud bizarní a vzbuzují spíš posměšky. Existuje ale řada předpovědí, které byly celkem přesné. Nejznámější z proroků je pravděpodobně Nostradamus, který se narodil kolem roku 1500 ve Francii, a z toho, co se podle něj má stát letos, naskakuje husí kůže.

Portrét Nostradama

Nostradamovy vize se plní jedna za druhou: Předpověděl dokonce i požáry v Řecku

Během svého života měl hodně šokujících vizí a zjevení o budoucnosti, jež se nakonec naplnily. Podle serveru Lelum Nostradamus přitahoval pozornost, protože byl velmi inteligentní a navíc pomáhal lidem. Jeho vášní byla vyjma matematiky i medicína. Využíval netradiční metody, aby vyléčil nemocné. Přesto si ale vysloužil přezdívku prorok zkázy, protože jeho předpovědi budoucnosti byly katastrofického rázu.

Hladomor se bude šířit z jižní Evropy

Odborníci mu připisují spoustu vizí o budoucích historických událostech, které skutečně následovaly. Nostradamus třeba předpověděl nástup Adolfa Hitlera k moci, Velkou francouzskou revoluci, atentát na amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho nebo také smrt královny Alžběty II. v roce 2022. Není tedy divu, že jeho předpovědi lidé neberou na lehkou váhu. A letošní rok Nostradamus viděl celkem pesimisticky.

nostradamus iZdroj fotografie: Freepik

Podle něj „má být násilně svržen král ostrovů a má být nahrazen osobou, která nemá vlastnosti krále“. Podle serveru jsou badatelé přesvědčeni, že jde o britského krále Karla III., který má abdikovat ze své funkce. Kromě toho Nostradamus upozornil, že zemi čeká sucho a některé oblasti naopak mohutné záplavy a lijáky. Navíc letos bude svět sužovat vlna hladu, chudoby a moru. Podle badatelů lidstvo bude čelit humanitární katastrofě a hospodářské krizi, která začne v Itálii.

Co si myslíte o vizi proroka na letošní rok?

Diskuze Vstoupit do diskuze
103 lidí právě čte
Zobrazit další články