Pokud milujete vejce a máte je i ve své ledničce, musíte myslet na některá základní pravidla. Je to právě tato potravina, kvůli které můžete skončit se střevními obtížemi, proto se mějte na pozoru.
Pokud tuto potravinu skladujete v chladničce, existuje vysoké riziko nákazy salmonelózou. To je uvedeno v mnoha studiích, které se problematikou vajec zabývají. Ve zveřejněných faktech se uvádí, že pokud je teplota pro skladování vajec nízká, je snazší reprodukovat salmonelu.
Pozor na látky ve vejcích
Co dělají Evropané? Očkují svá kuřata, jelikož je takový proces spolehlivou metodou, jak předejít proti salmonele. To znamená, že není třeba se obávat bakterií. Když ale zkonzumujete vajíčka, která nemají ověřený původ, může to být problém. Je těžké takovou bakterii odhalit, protože nemá barvu, zápach a ani není vidět.
Při výběru vajec proto buďte opatrní. Vždy důvěřujte jen produktům, které prošly přísnými pravidly. Takové najdete především v běžných obchodních domech i větších supermarketech. Neváhejte vejce ovšem i přesto před uložením omýt ve vlažné vodě, abyste je zbavili baterií.