Nejenom klasické cukroví, ale také perníčky k vánočním svátkům neodmyslitelně patří. Jak zajistit, že právě vaše perníčky budou chuťově naprosto dokonalé?
Pokud nemáte vykrajovátka na perníkovou chaloupku, nemusíte si jej kupovat speciálně pro tuto příležitost. Jednoduše si formu nakreslete na papír, vystřihněte a pomocí nože vyřízněte z plátu těsta.
Netradiční způsob zdobení a trik pro udržení vlhkosti
Rozpuštěná čokoláda je jednou z nejjednodušších a nejvděčnějších ingrediencí pro dekoraci perníčků. Ponořte perník jednou polovinou do rozpuštěné tmavé čokolády, poté na druhou polovinu vytvořte tenké proužky z bílé čokolády. S touto metodou budou i ty nejjednodušší tvary velmi nápadné!
Pokud chcete, aby perníčky zůstaly měkké, vložte mezi jejich vrstvy v krabici kousek papíru na pečení, pak kousek tortilly a znovu vrstvu pečícího papíru. Uvidíte, že vydrží dlouho vláčné.
Další triky
- čerstvě dopečený perníček hned po vytažení z trouby potřete vaječným bílkem, získá tak krásný lesk,
- hustotu polevy můžete regulovat množstvím přidané citronové šťávy,
- dávejte perníčky na plechu dostatečně daleko od sebe, pečením se zvětší do výšky i šířky.
