Brambory jsou velmi populární přílohou, ale jejich loupání není nic jednoduchého ani příjemného. Jak to zvládnout rychle a jednoduše? Zkuste originální metodu, kterou zvládne každý.
Vařené brambory jsou nejzdravější
Určitě tento způsob loupání vyzkoušejte a uvidíte, že brambory zařadíte do jídelníčku mnohem častěji. Jsou zdrojem vitaminu C a mnoha minerálů, které je potřeba pravidelně doplňovat. Smažená verze brambor nemá tolik příznivý účinek na naše zdraví. Na internetu najdete nespočet receptů, podle kterých můžete vyzkoušet různé typy brambor.
Stačí tedy jen před vařením brambory rozkrojit po obvodu, vylít horkou vodu a nahradit ji studenou, brambory nechat vychladnout a poté jen dvěma pohyby ruky je slupky zbavíte.
Existují různé typy brambor, některé se hodí jako přílohy, jiné jsou zase vhodné do salátů. Vždy u brambor najdete jejich označení a tím bude nejlepší se řídit. Varný typ C je vhodný hlavně na přípravu kaší a těsta, typ B je univerzální příloha a typ A je vhodný právě do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku.