Pomocí triku šéfkuchařů snadno oloupete brambory

Brambory jsou velmi populární přílohou, ale jejich loupání není nic jednoduchého ani příjemného. Jak to zvládnout rychle a jednoduše? Zkuste originální metodu, kterou zvládne každý.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Brambory a jejich loupání se může zdát velmi náročné, zvlášť pokud si je dáváte hodně často. Někdo se bramborám právě kvůli loupání, nad kterým stráví mnoho času, vyhýbá a raději zvolí jinou přílohu. Přitom existuje málo známý způsob, který ve své kuchyni využijete. Loupání vám tak zabere o mnoho méně času. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Jak na loupání brambor?

Brambory bychom neměli vynechávat

Jestli neradi loupete brambory, ale přitom je máte rádi, můžete je oloupat během několika vteřin. Použití našeho triku zkrátí jejich loupání a také čas strávený v kuchyni. Abyste ho mohli vyzkoušet, musíte udělat přesně opačný postup, než jaký provádíte pravidelně. Loupání totiž proběhne až po uvaření brambor. 

iZdroj fotografie: Pixabay
Nemusí to být složité

Nejdříve si brambory po obvodu prořežte uprostřed. Poté dejte brambory do vody a vařte klasickým způsobem. Nezapomeňte vodu dostatečně osolit. Horkou vodu vylijte, nalijte do hrnce studenou a brambory v ní chvilku nechte. Jedním pohybem ruky brambory zbavíte slupky a už nebudete potřebovat ani škrabku. Tento trik je jednoduchý a je s podivem, že se ještě nestal známým po celém světě. 

Vařené brambory jsou nejzdravější

Určitě tento způsob loupání vyzkoušejte a uvidíte, že brambory zařadíte do jídelníčku mnohem častěji. Jsou zdrojem vitaminu C a mnoha minerálů, které je potřeba pravidelně doplňovat. Smažená verze brambor nemá tolik příznivý účinek na naše zdraví. Na internetu najdete nespočet receptů, podle kterých můžete vyzkoušet různé typy brambor. 

iZdroj fotografie: PxHere.com
Brambory bychom neměli vynechávat

Stačí tedy jen před vařením brambory rozkrojit po obvodu, vylít horkou vodu a nahradit ji studenou, brambory nechat vychladnout a poté jen dvěma pohyby ruky je slupky zbavíte. 

Existují různé typy brambor, některé se hodí jako přílohy, jiné jsou zase vhodné do salátů. Vždy u brambor najdete jejich označení a tím bude nejlepší se řídit. Varný typ C je vhodný hlavně na přípravu kaší a těsta, typ B je univerzální příloha a typ A je vhodný právě do salátů, pro vaření ve slupce na loupačku. 

Diskuze Vstoupit do diskuze
128 lidí právě čte
Zobrazit další články