Je vaše trouba plná nečistot, že se v ní doslova pojíte péct? Nemusíte se obávat náročnosti čištění. Pokud místo chemie z obchodu použijete jednoduchý domácí čistič, bude doslova zářit čistotou.
Příprava čisticího prostředku
Nalijte vodu a 10% bílý ocet do poloviny ohnivzdorné misky. Zapněte troubu a nastavte co nejvyšší teplotu. Zavřete troubu a neotvírejte je po dobu dvou hodin. Horká pára uvolní veškerou špínu a snadno ji odstraní. Díky tomu se snadno a prakticky bez práce zbavíte nečistot, které byste jinak zdlouhavě a složitě odstraňovali ručně. Tento způsob vám ušetří spoustu práce a drahocenného času.
Samotné čištění
Mezitím si můžete připravit pastu z jedlé sody a trochy vody. Potřete s ní troubu a zapněte gril. Rychle zjistíte, jak snadno a bez námahy se zbavíte špíny. Nakonec dokončete práci čistým vlhkým hadříkem a poté vytřete celou troubu do sucha jiným hadříkem. A po špíně nebude ani stopa! Může se to zdát složité, ale ve skutečnosti není. Špína jednoduše pustí díky octu a páře, a poté zbytky vyčistíte pomocí jedlé sody, která vyčistí prakticky cokoli.