Nejjednodušší způsob, jak během chvilky vyčistit troubu

Je vaše trouba plná nečistot, že se v ní doslova pojíte péct? Nemusíte se obávat náročnosti čištění. Pokud místo chemie z obchodu použijete jednoduchý domácí čistič, bude doslova zářit čistotou.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Trouba je jedním z kuchyňských spotřebičů, které většina z nás používá každý týden, někdy i několikrát za jediný týden. Ať už se jedná o maso, zeleninu nebo těstoviny, zapékané pokrmy jsou v Čechách velice oblíbené a v troubě můžete připravit své rodině vynikající jídlo, které si budou vychutnávat. Ale co samotná trouba? Stejně jako o jiné části své domácnosti, také o ni se musíme starat, pečovat a udržovat ji v čistotě. Zaslouží si pravidelné čištění, ale rozhodně ne příliš vašeho času a úsilí.

iZdroj fotografie: Pixabay
Vyčistit troubu může být náročné

Jak vyčistit troubu

Proto vám přinášíme tradiční tip na čištění, který zvládne každý. Při údržbě budete potřebovat gumové rukavice, mokrý hadřík, ohnivzdornou mísu vhodnou do trouby a suchý hadřík. Předtím, než začnete se samotným čištěním, vypněte troubu. Nasaďte si gumové rukavice a vlhkým hadříkem otřete a odstraňte veškeré nečistoty, které lze snadno odstranit. Poté dovnitř vraťte mřížku.

iZdroj fotografie: Pixabay.com
Ne vždy je nutné používat chemii

Na čištění jako takové vám bude stačit:

  • bílý ocet
  • jedlá soda

Příprava čisticího prostředku

Nalijte vodu a 10% bílý ocet do poloviny ohnivzdorné misky. Zapněte troubu a nastavte co nejvyšší teplotu. Zavřete troubu a neotvírejte je po dobu dvou hodin. Horká pára uvolní veškerou špínu a snadno ji odstraní. Díky tomu se snadno a prakticky bez práce zbavíte nečistot, které byste jinak zdlouhavě a složitě odstraňovali ručně. Tento způsob vám ušetří spoustu práce a drahocenného času.

iZdroj fotografie: Unsplash.com
Příprava čisticího prostředku

Samotné čištění

Mezitím si můžete připravit pastu z jedlé sody a trochy vody. Potřete s ní troubu a zapněte gril. Rychle zjistíte, jak snadno a bez námahy se zbavíte špíny. Nakonec dokončete práci čistým vlhkým hadříkem a poté vytřete celou troubu do sucha jiným hadříkem. A po špíně nebude ani stopa! Může se to zdát složité, ale ve skutečnosti není. Špína jednoduše pustí díky octu a páře, a poté zbytky vyčistíte pomocí jedlé sody, která vyčistí prakticky cokoli.

iZdroj fotografie: Unsplash.com
Samotné čištění
Diskuze Vstoupit do diskuze
55 lidí právě čte
Zobrazit další články