Účinný trik, jak ihned poznat, že jsou kupovaná vejce zkažená a nebezpečná pro konzumaci

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Vyzkoušejte proteinový test

V tomto případě je již nutné rozbít vejce na ploché desce. Pak se musíte podívat na bílek. Čím je stabilnější a čím kompaktněji obklopuje svůj žloutek, tím lépe. V tomto případě je vejce čerstvé. Pokud se bílkovina snadno rozpadne, není čerstvá. Pokud však nemá žádný zápach, můžete vajíčko ještě použít. Ideálně však v jídle, případně smažené či vařené.

iZdroj fotografie: Pixabay

Starší vajíčka se rozhodně nedoporučují používat na výrobu majonézy nebo do tataráku, kde se jedí syrová. Na tyto pokrmy si vyhraďte vždy zaručeně čerstvá vajíčka. Pokud jdete péct a nejste si jisti kvalitou vajec, pak vždy vejce nejprve po jednom vyklepněte do sklenice a pak teprve přidejte do těsta. Předejdete tak tomu, že budete muset vyhodit vše.

Zdroj: AustralianEggs

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
135 lidí právě čte
Zobrazit další články