Japonský způsob krájení ovoce a zeleniny

Krájení ovoce a zeleniny se může některým lidem jevit jako nadlidský úkol. Kdo se však naučí tyto originální japonské fígle, bude překvapen, jak originálně a snadno vše zvládne.

i Zdroj fotografie: Pixabay.com
                   

Gumičku měňte před každým krájením, je tedy vhodné si připravit několik gumiček předem, abyste se poté čištěním už nemuseli zdržovat. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Na horní hraně udělejte uzel tak, aby v prostoru u ostří nože byla gumička natažená. Používáním se pružnost gumičky vytrácí, proto je nutné ji při každém použití nože odstranit a použít novou, ošetřenou. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Jaký je tedy důvod pro používání gumičky? Je to schopnost odstraňovat větší kusy z čepele nože již při krájení. Části ovoce nebo tekutiny se automaticky z nože odstraňují při každém zářezu.

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Jestli se vám bude zdát používání nože jako náročné, může to tak být. Postupem času si ale na gumičku zvyknete a zjistíte, že si tím celý proces krájení urychlíte. 

iZdroj fotografie: Pixabay.com

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1 2

Diskuze Vstoupit do diskuze
140 lidí právě čte
Zobrazit další články