Krájení ovoce a zeleniny se může některým lidem jevit jako nadlidský úkol. Kdo se však naučí tyto originální japonské fígle, bude překvapen, jak originálně a snadno vše zvládne.
Gumičku měňte před každým krájením, je tedy vhodné si připravit několik gumiček předem, abyste se poté čištěním už nemuseli zdržovat.
Na horní hraně udělejte uzel tak, aby v prostoru u ostří nože byla gumička natažená. Používáním se pružnost gumičky vytrácí, proto je nutné ji při každém použití nože odstranit a použít novou, ošetřenou.
Jaký je tedy důvod pro používání gumičky? Je to schopnost odstraňovat větší kusy z čepele nože již při krájení. Části ovoce nebo tekutiny se automaticky z nože odstraňují při každém zářezu.
Jestli se vám bude zdát používání nože jako náročné, může to tak být. Postupem času si ale na gumičku zvyknete a zjistíte, že si tím celý proces krájení urychlíte.