Dva plátky jablek do oleje na smažení před použitím pánve a smrdutý oblak přepáleného omastku je minulostí

Každý z nás zná ten nepříjemný zápach po jakémkoliv smažení. Je hrozně těžké se ho zbavit a když už, tak to hrozně dlouho trvá. No a přesně proto tu máme pár tipů, jak se zápachu zbavit.

i Zdroj fotografie: Unsplash
                   

Také se Vám nelíbí, když se po smažení zvedne oblak spáleného oleje a pokryje vaši kuchyň a postupně celý byt? Pak pro vás máme jednoduché, ale účinné řešení, které zabraní výše popsanému problému.

Podívejte se, co musíte udělat

Až budete se smažením hotoví, nalijte do pánve vodu a dejte to zpět na sporák. Poté do pánve přidejte ještě trošku octa, zavřete okna, aby octové výpary pokryly celou kuchyň a tím pádem aby se obalil zápach ze smažení. Poté opět všechna okna otevřete a dlouhou dobu větrejte. Pokud zápach zcela nezmizí, namočte ručník do octové vody a poté s ním pořádně zatřeste, aby se kouřové částice přilepily na ručník.

iZdroj fotografie: Unsplash

Pomáhá i koření a ovoce

Pokud zrovna smažíte ryby, nebude vůbec snadné se zbavit pachu po smažení. Abyste se zápachu zbavili, přidejte do hrnce trošku vody, a přidejte kůru z pomeranče a citronu, můžete přidat i zázvor a skořici. Nechte voňavý oblak pokrýt celý byt a tím potlačit mastnou vůni smažených ryb.

Ještě vám sem přidáme pár užitečných tipů

  • Před smažením vložte do studeného oleje několik plátků jablek nebo petrželky, abyste zabránili tomu, aby zápach spáleného oleje naplnil prostor bytu.
iZdroj fotografie: Unsplash
  • Pokud nevydržíte vůni octa, vložte místo toho hřebíček do horké vody.
  • Do oleje vymačkejte citronovou šťávu, dodá jídlu zvláštní chuť a nezapáchá.

Zdroj: Cookist

Diskuze Vstoupit do diskuze
65 lidí právě čte
Zobrazit další články