Šlachy v kuřecím mase tvoří problém mnohým z nás, protože je nikdy nejde jednoduše odstranit. Nyní se však můžete podívat na tento účinný trik.
Nikdy se nesnažte šlachu odstranit nožem a buďte jemní
Proč je vlastně tento trik zapotřebí? Zkuste šlachu vytáhnout vašima rukama bez jakýchkoliv pomocných prostředků nebo ji ukrojit nožem. Pravděpodobně se vám to ani v jednom případě nepovede, protože je šlacha natolik tvrdá a povrchově mastná, že si bude dělat co chce a vy si maximálně ublížíte.
Když však šlachu chytíte kuchyňským papírem, jen tak vám nevyklouzne a vy ji budete moci pevně uchopit. Poté ji díky tomu můžete táhnout směrem k sobě a když vidličkou budete tlačit naopak od sebe, vznikne dostatečně velký tlak, aby byla tvrdá bílá část odstraněna. Vy tak budete mít konečně maso bez jakýchkoliv nedostatků a konečně si pořádně pochutnáte. Nezapomeňte však být jemní, abyste maso nerozmačkali.