Jak odstranit šlachy masa během několika sekund za pomoci obyčejné vidličky?

Šlachy v kuřecím mase tvoří problém mnohým z nás, protože je nikdy nejde jednoduše odstranit. Nyní se však můžete podívat na tento účinný trik.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Pokud jste si někdy připravovali kuřecí maso, pravděpodobně jste se setkali s problémem zvaným šlachy. To je tvrdá bílá struna tuku, která se nachází uprostřed některých částí masa i poté, co ho řezník zpracuje. Zatímco některým lidem šlachy nijak nevadí, ostatní tyto části považují za odporné a mnohdy neví, jak se jich zbavit. Nyní však přichází řešení, které je tak jednoduché, že se nad problémem už jen zasmějete. 

Je to jednodušší, než se zdá, a zvládne to opravdu každý

Řešení, kterým odstraníte všechny šlachy z kuřecího masa, se objevilo na sociální síti TikTok od jedné z uživatelek. Není to však žádné překvapení, protože se zde podobné triky objevují poměrně často. Díky tomu se stalo toto médium velmi oblíbeným ve všech věkových kategoriích. Nyní se již podívejte na ilustrační video, které vám trik přiblíží. Budete potřebovat pouze vidličku, obyčejný ubrousek a nějaké prkénko či talíř.

@raising_krazies

Best cooking hack ever! #cookinghacks #tiktokmoms #itsdinnertime #cookingontiktok #lifehack #momsoftiktok #whatsfordinner #waitforit #fyp

♬ original sound – raising_krazies

Vezměte kousek kuřete, které chcete naporcovat, a položte jej naplocho na prkénko. Dále najděte samotnou šlachu, kterou chcete odstranit. Jak již bylo zmíněno, většinou vypadá jako tvrdá bílá struna nacházející se uprostřed naporcovaného masa. Poté ji umístěte mezi konce vidličky a druhou rukou s připraveným kuchyňským papírem pořádně tahejte, dokud celá nevyjede.

Nikdy se nesnažte šlachu odstranit nožem a buďte jemní

Proč je vlastně tento trik zapotřebí? Zkuste šlachu vytáhnout vašima rukama bez jakýchkoliv pomocných prostředků nebo ji ukrojit nožem. Pravděpodobně se vám to ani v jednom případě nepovede, protože je šlacha natolik tvrdá a povrchově mastná, že si bude dělat co chce a vy si maximálně ublížíte. 

iZdroj fotografie: Pixabay

Když však šlachu chytíte kuchyňským papírem, jen tak vám nevyklouzne a vy ji budete moci pevně uchopit. Poté ji díky tomu můžete táhnout směrem k sobě a když vidličkou budete tlačit naopak od sebe, vznikne dostatečně velký tlak, aby byla tvrdá bílá část odstraněna. Vy tak budete mít konečně maso bez jakýchkoliv nedostatků a konečně si pořádně pochutnáte. Nezapomeňte však být jemní, abyste maso nerozmačkali. 

Zdroj: Tasteofhome

Diskuze Vstoupit do diskuze
112 lidí právě čte
Zobrazit další články