Domácí kosmetické procedury, kterým je lepší se obloukem vyhnout. Vaše pokožka vám za to poděkuje

Na internetu se dá najít mnoho rad z oblasti kosmetiky. Někdy však nadělají více škod než užitku. A to zvláště, pokud máte citlivou pokožku.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Některé tipy z internetu se opravdu nevyplatí zkoušet. Například použití kurkumové masky na obličej se může stát noční můrou, protože pokožka nemá ráda experimenty a potřebuje opravdu náležitou péči. Mnohé rady tak mohou vaší pokožce spíše ublížit, než ji učinit krásnější, uhlazenější a vláčnější. Výsledek bývá nežádoucí.

Masky mohou obarvit pokožku

Domácí masky na obličej samy o sobě nejsou špatné. Pozor však na jejich složení. Pochopitelně mohou být užitečné, ale buďte opatrní s přísadami. Některé mohou obarvit vaší pokožku. Jde například o mrkev nebo kurkumu. Pak by vaše pokožka mohla zůstat nepříjemně žlutá. Na obličej není vhodné ani použití kokosového oleje. Ten totiž ucpává póry, takže existuje velká šance na výskyt černých teček. Totéž pochopitelně platí na kůži po celém těla. Lepší jsou v tomto případě krémy určené přímo na pokožku.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Viděli jste, že je možné použít citron pro rozjasnění pleti? Není to ideální. Citrony mají pH 2-3 a mohou poškodit ochrannou bariéru vaší pokožky. Přestože může citron obličej zesvětlit, po vystavení slunečnímu záření se na kůži mohou vytvořit puchýře a podráždění. Objevuje se také tip na použití jablečného octa místo deodorantu. Nedoporučuje se to kvůli tomu, že silné kyseliny mohou způsobit popáleniny. Po aplikaci můžete mít podrážděnou pokožku. Zvláště v případě, že použijete zcela neředěný ocet. Kupte si raději deodorant.

Peeling pomocí jedlé sody

Jedlá soda může fungovat jako exfoliant pokožky a odstraňovat odumřelé kožní buňky. Na druhé straně může být kůže náchylná ke ztrátě vlhkosti a vysušovat se. Ztráta bariéry proti vlhkosti také vede k růstu cizích bakterií. Možná jste slyšeli radu, že zubní pasta funguje na pupínky. Měli by po nanesení vyschnout. Místo toho se však spálí a podráždí to vaší pokožku, zejména obličej. Kromě toho to může vést k vyrážce, které se říká kontaktní dermatitida.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Doporučuje se také pára ke zklidnění pokožky. Nadměrné napařování však může vaší pokožku zanechat podrážděnou a suchou. Ujistěte se, že nenapařujete pokožku často a regulujete přitom teplotu páry. Teplo může rozbít kolagen, což způsobí rychlejší vznik vrásek. Traduje se také, že pleťové mléko můžete použít na obličej. Pleťová mléka jsou však vyrobená jen pro tělo. Mohou obličej vysušit nebo podráždit citlivou pokožku. Kůže na těle je mnohem silnější a zvládne silné vůně a levnější přísady.

Jaký je váš oblíbený kosmetický přípravek?

Zdroj: Brightside

Diskuze Vstoupit do diskuze
122 lidí právě čte
Autor článku

Renata Švejdová

Zobrazit další články